Jag ser, lyssnar och bejakar mitt inre barn

Jag älskar mig själv
4 oktober, 2021
Utmaningar gör mig starkare
17 november, 2021

in the moment - Samtalsterapi Stockholm

Jag ser, lyssnar och bejakar mitt inre barn


Inom personlig utveckling brukar man ibland prata om ”det inre barnet”. Att få fatt på sitt inre barn kan vara ett fint sätt att lättare förstå sig själv och sina känslor. Vi har flera barn inom oss, det naturliga, sanna barnet och det kuvade, förtryckta barnet. Vi var det naturliga barnet innan vi blev det kuvade. Vi var fria att uttrycka alla våra känslor, vi var sårbara, lekfulla, nyfikna och kände tillit till livet. Vi levde i nuet, sa nej till det vi inte vill ha och bejakade våra drömmar och vårt sanna jag.

Och sedan hände något… miljön vi levde i gjorde att vi inte kunde eller inte fick uttrycka alla våra känslor och för att bli sedda, omtyckta och accepterade började vi förvränga, anpassa, hålla tillbaka och stänga ner delar av oss som inte ansågs vara bra nog. Vi vågade inte längre uttrycka oss själva på ett spontant och livsbejakande sätt med rädsla för att bli bortstötta. Vi blev det kuvade lilla barnet, ett förtyckt inre barn vars känslor och behov stannade i växten och som än i dag väntar på att en vuxenperson ska dyka upp och visa oss vägen hem.

Denna vuxenperson är du. Du är ditt inre barns omsorgsfulla och kärleksfulla förälder. Du är den vuxna som finns där när alla andra svek. Du är den vuxna som ser, lyssnar och förstår ditt lilla barns behov och låter alla tidigare förtryckta känslor får komma fram.

Genom att bejaka förtryckta känslor och behov läker du dig själv inifrån och skapar förutsättningar för att leva ett friskt och rikt liv.


Sonja Melchior
Samtalsterapeut och livscoach i psykosyntes

sonja@inthemoment.se
0707-999 036

#sonjamelchioraffirmationer
www.inthemoment.se
Boka direkt: https://www.inthemoment.bokadirekt.se

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA