Jag har det som behövs för att välja min egen väg

Utmaningar gör mig starkare
17 november, 2021

Jag har det som behövs för att välja min egen väg


Det krävs verkligen mod att stå upp för sig själv, sätta gränser och våga välja vägar som känns innerligt sanna för en själv. Särskilt när ens vägval avviker från vad man brukar göra, från vad som förväntas av en och framförallt om ens vägval avviker från den så kallade normen. En norm som under lång tid har byggts upp av samhället, kulturen, traditionen och inte allraminst av media.

När vi arbetar med personlig- och andlig utveckling ökar vi medvetenheten om oss själva och med nya insikter kan vi bättre fatta beslut som ligger i linje med dem vi är och vad vi verkligen vill. Det kan låta lätt men av egen erfarenhet vet jag att det kan vara riktigt utmanande. Att bryta ny mark, utan upptrampade stigar och tydliga markörer, leder till att vi behöver aktivera andra delar inom oss. Vår intention och vår inre känsla får istället agera som kompass och vägvisare.

Det handlar om att våga ta sig ut ur den berömda boxen, att våga utmana sin komfortzon. När längtan till livet blir större än rädslan är det dags att våga ta stegen ut ur den trygga boxen och öppna upp för en större verklighet. När vi tar stegen ut i det okända kan det lätt bli att vi känner rädsla, oro, skuld eller skam eftersom vi ”bryter” mot tidigare ”regler och lagar” som har haft till uppgift att skydda och hålla oss trygga. Vi behöver orka stå kvar i det jobbiga och påminna oss själva om att vi vill mer, vara mer och leva mer. Med tålamod, tillit och självkärlek tar vi stegen mot en ny verklighet som är mer i samklang med oss själva.

Varmt välkommen att kontakta mig.


Sonja Melchior
Samtalsterapeut och Livscoach

sonja@inthemoment.se
0707-999 036

#sonjamelchioraffirmationer
www.inthemoment.se
Boka direkt: https://www.inthemoment.bokadirekt.se

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA