Utmaningar gör mig starkare

Jag ser, lyssnar och bejakar mitt inre barn
21 oktober, 2021
Jag har det som behövs för att välja min egen väg
15 december, 2021

Sonja Melchior - Samtalsterapeut Stockholm

Utmaningar gör mig starkare


De flesta klienter som kommer till mig har oftast någon form av inre oro, nedstämdhet eller ångest. Vissa befinner sig i någon form av kris och har svårt att se ljuset på grund av mörka tankar och känslor. Andra vill stärka sin självkänsla, få en ökad förståelse till varför de beter sig på ett visst sätt och har en önskan om att finna nya och mer livsbejakande vägar i livet. Mellan varven dyker existentiella frågor upp som vem är jag, vad vill jag och varför är jag här?

Att vara människa här på jorden betyder att vi kommer att konfronteras med olika typer av utmaningar, vissa jobbigare än andra. Och hur pretentiöst det än må vara så är det när vi tar oss igenom svåra situationer och upplevelser som vi stärks och utvecklas som människa. Dock kan vi behöva stöd och hjälp på vägen för att inse att vi har både kraften, kapaciteten och intelligensen att ta oss igenom dessa tuffa partier. När vi är mitt uppe i smärtan behöver vi tillåta oss att få känna den fullt ut så att känslan inte framöver fastnar och skapar blockeringar i vårt system och därmed hämmar oss i vår vardag. Det är därför det kan komma upp ”gamla saker” i samtalsterapin, gamla känslor och trauman som aldrig fick eller kunde komma till uttryck när det väl skedde. Undantryckta känslor kommer alltid, förr eller senare, att göra sig påminda och vilja bli bekräftade. I terapirummet låter vi allt som vill få komma till uttryck och transformeras till något mer. För när vi släpper på gamla sår och blockeringar är det som att vi öppnar upp för mer av oss själva och vår slumrande potential.

Att gå i samtalsterapi handlar för mig om att växa och utvecklas som människa vilket i sig är en naturlig del av att vara just människa eftersom vi besitter en inneboende kraft som vill bli sedd, utvecklas och komma till uttryck. I takt med att vi får nya insikter om oss själva ökar vi vår medvetenhet och kan lättare göra val som ligger i linje med dem vi är, det vi vill och önskar. Vi styr livet och inte tvärtom.

Varmt välkommen att kontakta mig.


Sonja Melchior
Samtalsterapeut och livscoach i psykosyntes

sonja@inthemoment.se
0707-999 036

#sonjamelchioraffirmationer
www.inthemoment.se
Boka direkt: https://www.inthemoment.bokadirekt.se

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA