Fem svar – varför samtalsterapi?

Det levande parförhållandet – sex kärleksfulla tips
10 januari, 2018
Skönhet väcker skönhet
9 maj, 2018

Fem svar - varför samtalsterapi?


Min första kontakt med samtalsterapi var när jag började mitt första år på Humanova i Stockholm. Att gå i egen samtalsterapi var en del utav utbildningen och jag var ”tvungen” att boka tid hos en samtalsterapeut. Vid den här tiden hade jag en hel del fördomar om att gå i terapi. Fördomar som jag idag förstår bottnade i min egen okunskap och rädslor. Jag hade fått för mig att till en samtalsterapeut gick man till om man var instabil och hade ”problem med nerverna”. Jag var ju minsann både stark och i god mental balans. Tack och lov fanns det en annan del i mig som var nyfiken och ville veta mer.


Den främsta orsak till att jag började min resa inom personlig- och andlig utveckling, för det är precis var det här handlar om, var att jag hade en längtan efter något mer. Jag upplevde stunder i livet där allt kändes ganska platt, innehållslöst och rent ut sagt meningslöst. Något inom mig gjorde mig påmind om att det borde finnas någonting mer, någonting större och mer meningsfullt. Jag var nyfiken på det transpersonella och det bortom - vad det nu var?


Så utifrån min egen terapi och den samtalsterapi jag bedriver med mina klienter vill jag, här och nu, lista följande fem svar på frågan - varför samtalsterapi?


1. För att du vill utvecklas och växa som människa.


2. För att du vill förstå och lära känna dig själv på djupet.


3. För att du vill öppna upp för mer och leva din sanna potential.


4. För att det är en investering i dig själv som ingen kan ta ifrån dig och som du alltid kommer att bära med dig.


5. För när du ser ljuset i dig själv kan du lättare se och bekräfta det hos andra - framförallt i våra barn som är nästa generation på jorden.


Min egen resa inom personlig- och andlig utveckling har gett mig svar på både små och stora frågor om mig själv, världen och universum samtidigt som jag vet att min resa fortsätter. Det är fantastiskt spännande och ju mer jag växer som människa och som andlig varelse desto mer har jag att bidra med till världen.


Har du något du vill utforska, förstå eller bearbeta är du varmt välkommen att kontakta mig. Du är viktig och du behövs.


I kärlek och ljus

Sonja Melchior

Diplomerad Samtalsterapeut i psykosyntes

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA