Psykosyntes – en psykologi med själ – hur rätt blev inte det!

Att leva i nuet – sanningens ögonblick
5 december, 2017
Det levande parförhållandet – sex kärleksfulla tips
10 januari, 2018

Psykosyntes - en psykologi med själ - hur rätt blev inte det!


Inte hade jag i min vildaste fantasi kunnat ana hur rätt psykosyntesen skulle bli för mig när jag i början av 2012 bestämde mig för att läsa till samtalscoach och sedan vidare till samtalsterapeut på HumaNova i Stockholm.


Mina associationer till psykosyntesen var mer eller mindre obefintliga. Möjligtvis att jag tänkte på psykoanalys och Freud och det i sig kändes inte särskilt uppiggande eller glädjefyllt. Trots det så drogs jag till psykosyntesen och det är först nu i efterhand som jag inser att det var min inre vägledning, mitt hjärta, som guidade mig till att signa upp mig och fullfölja alla fyra åren till samtalsterapeut.


Att jag associerade psykosyntesen med Freud visade sig inte vara allt för långsökt då grundaren till psykosyntesen, Assagioli, var lärling till Freud. Assagioli hade en fot i väst och en i öst vilket ledde till att han ville förena - göra en syntes - av de två världarna. Detta gjorde att Assagioli ville mer än vad psykoanalysen hade att erbjuda och han skapade då psykosyntesen.


Det som jag gillar med psykosyntesen är att den är livsbejakande och har ett öppet förhållningssätt till människan, världen och universum. Det finns inga strikta ramverk eller regler utan är, precis som universum, expanderande och tillåtande. Psykosyntesen ser livets tunga, jobbiga händelser och upplevelser som en möjlighet till växande, utveckling och självförverkligande. Fokus ligger på vår inre potential och att det finns en inneboende kraft som vill expandera och komma till uttryck genom oss som dem vi är. Ett empatiskt och kärleksfullt förhållningssätt är av yttersta vikt och är i sig en katalysator till att inre helande och växande kan äga rum.


Tänk vad rätt det kan bli när vi följer vårt hjärta.


Med kärlek och ljus


Sonja Melchior

Diplomerad Samtalsterapeut

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA