Jag väljer hela mig

Jag är värdefull
15 juni, 2021
Säg mig var du står
19 juli, 2021

Samtalsterapi Stockholm

Jag väljer hela mig


För flera år sedan då jag stod i valet och kvalet om jag skulle utbilda mig till samtalsterapeut eller inte hade jag precis köpt en bok i personlig utveckling som hade Michelangelos målning ”Gud och människan” på framsidan. På den tiden då min analytiska del var väldigt dominerande och som älskade att väga för- och nackdelar mot varandra hade jag svårt att fatta beslut. Och när ett beslut väl var fattat kunde det vara i stil med att äntligen kliva på tåget men plötsligt inse att det lämnat perrongen för flera timmar sedan. Bara ett exempel på hur ens styrkor kan bli till ens svagheter om det inte får balanseras upp av motsatsen.

Hur som helst så reste jag en del i jobbet på den tiden och under en helg hade jag varit i Sveriges alla tre stora städer. Med boken som resesällskap från Stockholm for jag till Göteborg på kundmöte och senare på kvällen hamnade jag på middag hos en kollega som visade sig ha en variant av Michelangelos målning hängandes i hallen. Vilket sammanträffande tänkte jag i mitt inre och fortsatte vara social. Morgonen därpå skulle jag till Malmö i jobb och därefter träffa ett tjejgäng. När jag och mina väninnor spatserade på stan gick vi förbi ett galleri och där i all sin prakt hängde en stor målning av Michelangelos ”Gud och människan”. What, tänkte jag, det här var ju inte lite skumt! Nu i efterhand kan jag se det som tecken på att jag var helt och hållet på rätt väg.

Målningen Gud och människan visar hur människans finger förenas med Guds tillsammans med hela änglaskaran. Det här kan symboliseras med att vi kan välja om vi som människor vill förena oss med resten av oss själva, dvs att förena oss med hela vårt medvetande och bli den helhet vi är tänkta att vara. Alternativet är att sjunka djupare ner i separationen, splittringen, begränsningen och kontrollen. Jag har gjort mitt val och jag väljer hela mig och jag arbetar för att du ska välja hela dig! Tillsammans gör vi skillnad.

I ljus och kärlek
Sonja Melchior
Samtalsterapeut och livscoach i psykosyntes
sonja@inthemoment.se
0707-999 036

www.inthemoment.se
www.sonjamelchior.com
Boka direkt: https://www.bokadirekt.se/places/in-the-moment-sonja-melchior-40497

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA