Att leva i nuet – sanningens ögonblick

Bloggen – in the moment
15 november, 2017
Psykosyntes – en psykologi med själ – hur rätt blev inte det!
17 december, 2017

Att leva i nuet - sanningens ögonblick


Jag har valt att döpa min blogg och mitt företag till ”in the moment” för att påminna mig själv och andra om kraften och möjligheten som finns i varje ögonblick. Det är i nuet som vi kan göra oss själva medvetna om vad det är som pågar inom oss. Vilka tankar det är som snurrar i huvudet, vilka känslor som har kommit på besök, hur kroppen känns och vad det är för aktiviteter och mönster som vi uppehåller oss själva och andra med.


Första steget till att skapa någon form av förändring eller utveckling är att bli medveten om vad det är som faktiskt pågår. Och det är i nuet som det sker. Så varför inte stanna upp, här och nu, och bli medveten om hur din kropp känns. Är den spänd eller avslappnad, är den seg eller rastlös, känns den vital eller längtar den efter att få vila. Tillåt dig att bara observera och notera hur det är med din kropp utan att behöva värdera, analysera eller agera. Tillåt dig att vara med din kropp precis som den är, just nu.


Fördelen med att kontinuerligt checka in med vår fysiska kropp på det här sättet är att vi automatiskt tar oss tillbaka till nuet eftersom kroppen inte kan vara på någon annanstans än här och nu. En annan fördel är att vi blir mer observanta på hur vår kropp mår och vad den är i behov av. För när vi stannar upp kan vi lättare höra vad kroppen vill säga oss och kroppen har en förmåga att säga som det är. Sanningen.


Varje ögonblick innehåller chansen till en ny start och till nya möjligheter. Jag ser nuet som ett vitt, nytt ark som vi kan välja att fylla med människor, upplevelser, saker och kvaliteter som vi vill ha i våra liv utan att behöva hållas tillbaka av vår historia, tidigare resultat eller hur nuvarande situation ser ut. Det är i nuet som vi kan göra medvetna val och ta beslut som ligger i linje med det som vi verkligen vill och drömmer om.


Med ljus och kärlek


Sonja Melchior

Diplomerad Samtalsterapeut

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA