Acceptera dig själv som du är

Att vara den du är i själ och hjärta
30 september, 2018
Var i ditt hjärta och känn in sanningen
9 februari, 2021

Sonja Melchior - in the moment

Acceptera dig själv som du är


Att odla acceptans till sig själv är som att odla kärlek till sig själv.

Acceptans handlar om att vi accepterar situationer och våra inre upplevelser - tankar, känslor och kroppsförnimmelser - precis som de är utan att tränga bort, nonchalera eller förändra. Att acceptera är inte detsamma som att ge upp utan när vi omfamnar hela vår upplevelse precis som den är, vare sig vi tycker om dem eller inte, ger det oss förmågan att med ett klart och nyktert sinne se vilka valmöjligheter som finns framför oss. Vi kan då ta vårt ansvar och agerar medvetet istället för att bara reagera, ge upp och göra oss själva till offer. När vi gör medvetna val behåller vi kvar kraften inom oss.

Att acceptera verkligheten och sig själv precis som den är - är inte alltid lätt. Det vet jag tack vare mina egna upplevelser och erfarenheter. Men det är så värt det eftersom det går åt mycket energi och kraft till att kämpa emot och inte tillåta saker och ting att få vara som de är.

Genom acceptans skapar vi förutsättningar till att lugna ner vårt system, kroppen och tankarna. När mer lugn och frid får ta plats inom oss kommer vi också lättare i kontakt med vår inre kärna, vår visdom och intention.

När vi godtar verkligheten som den är finns det alltid val. Att medvetet göra val som ligger i linje med vad som är sant, viktigt och riktigt för oss eller om saker och ting står helt och hållet utanför vår kontroll kan vi göra ett medvetet val att släppa det. I bland kan det också handla om att vi behöver få sörja en situation, en händelse på djupet innan vi är redo att släppa och gå vidare i livet. Lyssna inåt och se vad just du behöver.

Vill du eller någon du känner få hjälp med att odla kärleken till sig själv och att ta tilllbaka sin kraft är ni varmt välkoma att kontakta mig.

I acceptans och kärlek

Sonja Melchior

Diplomerad Samtalsterapeut i Psykosyntes

0707-999 036

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA