Att acceptera sig själv är som att sockra sig själv med kärlek

Var i ditt hjärta och känn in sanningen
9 februari, 2021
Jag lyssnar och är i kontakt med min kropp
30 april, 2021

Samtalsterapi Stockholm

Att acceptera sig själv är som att sockra sig själv med kärlek


”Acceptera verkligheten precis som den är. Acceptera dig själv precis som du är. Att odla acceptans till sig själv är som att sockra sig själv med kärlek.”

Acceptans handlar om att acceptera situationer och inre upplevelser - som tankar, känslor och kroppsförnimmelser - precis som dem är utan att tränga bort eller förändra. Att acceptera handlar inte om att ge upp eller att inte bry sig utan om att se verkligheten precis som den är, vare sig vi tycker om det eller inte.

I acceptansen kan vi med ett neutralt och klart sinne se vad det är som pågår och därefter se vilka valmöjligheter vi har. Vi tar vårt ansvar och agerar medvetet i form av handling eller genom att släppa taget om det som står utanför vår kontroll och påverkan. När vi gör medvetna val behåller vi kraften inom oss.

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/f/d/inthemoment.se/httpd.www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 259 Sonja
KONTAKT & BOKA